maandag 29 december 2014

Latte Macchiato

Ik ben nog maar sinds kort echt een 'koffie-fan', en daarom wil ik ook zo veel mogelijk met koffie experimenteren. Ik had al een mokkataart gemaakt, koffiemuffins en natuurlijk niet te vergeten: Latte Macchiato! Ik heb het al een paar keer  gemaakt en het geheim achter de perfecte latte macchiato is de melk. De melk moet je op het goede moment van het vuur af halen en goed stevig kloppen. Wanneer je de melk niet goed stevig klopt, dan ontstaan er geen mooie laagjes waar het om gaat bij latte macchiato.

Recept 

1 kopje sterke espresso
175 ml melk
suiker
snufje cacao
(evt. vanillesuiker/vanillestokje)

Giet de melk in een pannetje op het vuur. Je kan eventueel vanillesuiker of een vanillestokje toevoegen, je krijgt een lekkere vanillesmaak en het maakt de koffie zoeter. Laat de melk NIET koken! Wanneer de melk bijna tegen het kookpunt aan zit, haal dan de melk van het vuur.(wanneer je een vanillestokje hebt toegevoegd, haal deze er dan uit!) Klop de melk op, totdat je veel schuim creĆ«ert. Giet de melk in een diep glas. Zet de espresso en laat even afkoelen. Doe de koffie in een klein gietkannetje.  Giet dan heel voorzichtig aan de rand van het glas de espresso. Wanneer je dit rustig en langzaam doet ontstaan er mooie lagen, en gaat de espresso door het schuim maar blijft het op de melk liggen. Bestrooi op het laatst een beetje cacaopoeder over de latte macchiato.
(eventueel suiker toevoegen naar smaak) 

Geniet Ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten