Het recept;
- 4 blaadjes bladerdeeg (licht eraan hoeveel hapjes je wil)
- 1 pak parmaham (ongeveer 10 plakken)
- 1 bakje basilicumblaadjes (15 gram ongeveer)
- 1 ei
Verwarm de over voor op 190 graden. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Leg de ontdooide bladerdeegplakjes horizontaal naast elkaar en bestrijk de randen met geklopt ei zodat deze tegen elkaar plakken. Beleg dan de "plak deeg" met parmaham en basilicumblaadjes. Rol de "deegplak" horizontaal op en snij in plakjes. Je kan natuurlijk zelf de dikte bepalen, maar ik ze ongeveer 1,5 centimeter dik. Leg de al de plakjes op een bakplaat en bestrijk ze tenslotte nog met geklopt ei. Doe ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en "opgepoft".
Er zijn nog ingrediƫnten die je extra kan toevoegen of vervangen zoals Parmezaanse kaas, chorizo ipv. parmaham of salami...! Maak deze hapjes naar jou smaak!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten